In het kader van 90 jaar Lewedorp heeft de vrouwengespreksgroep van de protestantse kerk drie kunstenaars uitgenodigd om te exposeren.

Datum: 13 april 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur in de protestantse kerk te Lewedorp. Zandkreekstraat 31.

De kunstenaars zijn: Olga Joosse en Truus Louisse, beeldend kunstenaar en Tannie Louwerse, textiel.

Beeldend kunstenaars Truus en Olga:

“We laten u zien wat ons werk inhoudt: er zijn abstracte beelden, beelden van keramiek, portretten en textiel en houtsnijwerk. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn wij aan de slag gegaan om een wapen te ontwerpen voor Lewedorp. We zijn begonnen met te bedenken: wat maakt Lewedorp “Lewedorp”? Vervolgens gingen we boetseren in klei en hebben daarna een “mal” gemaakt van gips. Om het wapen weersbestendig te maken hebben we voor gewapend beton gekozen.

Het wapen wordt officieel aangeboden aan de dorpsraad van Lewedorp op 13 april om 14.00 uur. Mis het niet!

We hopen dat de dorpsraad er een mooi plekje voor kan vinden, want ook wij zijn trots op ons dorp! Speciaal voor 90 jaar Lewedorp hebben we ook nog tegeltjes beschilderd en waxinehoudertjes gemaakt van keramiek. U kunt de tegeltjes kopen voor het goede doel.”

Op 13 april is ook de open atelierroute `Kunstspeuren in de Zak` gepland. De protestantse kerk is die dag dan ook opgenomen in deze kunstroute.

Verder is er ook een Open Muziekpodium. Dat betekent dat aan ieder die deze dag zijn/haar muziek wil laten horen gratis een podium geboden wordt.
Hiervoor kunt U zich opgeven bij: Nellie Alderliesten, tel: 0113-612770 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook bent u de hele dag van harte welkom in de koffiecorner die in de kerk aanwezig is. De opbrengst van deze koffie plus is voor AMECET, het project van de kerk voor 2019.

We hopen velen te zien op deze tentoonstelling.

De vrouwengespreksgroep