Lewedorp bestaat 90 jaar als dorp, maar ook badmintonclub ’t Leeuwtje bestaat in 2019 50 jaar. 2 jubilea in één jaar. Dat is wel heel erg bijzonder. Wij willen dat vieren op zaterdag 23 maart 2019 in Dorpshuis “De Zandlôôper”

’s Morgens willen we de jeugd van Lewedorp graag uitnodigen om een toernooitje tegen elkaar te spelen. Dit toernooitje zal zijn van 10.00 – 12:00 uur. Er worden prijsjes beschikbaar gesteld! Wil je niet meedoen, maar wel eens een shuttletje slaan dan is dat ook mogelijk. Tussen en 10 en 12 uur zijn er enkele pauzes tussen de wedstrijden door ingelast. Supporteren mag natuurlijk ook.

‘s Middags zal er een badmintondemonstratie gegeven worden door een aantal hooggeplaatste spelers uit Nederland. De demonstratie zal plaatsvinden van 13.30 – 14.30 uur.

We stellen deze spelers even aan u voor: Adri Hoff: Hij heeft 1e en 2e divisie gespeeld bij Avanti. Adri is jeugdtrainer van Renaldo Kaljouw. Hij is meermalen Zeeuws kampioen geworden. Daarna is hij richting Brabant gegaan om in een hogere competitie te spelen. Daar is hij meermalen Brabants kampioen geworden. Hij speelt nu in de 1e divisie en staat in de top 50 van Nederland. Mirthe van Dijk zocht ook het hogere niveau op in Brabant, nadat ze in Zeeland niks meer te zoeken had. Zij speelt nu in de 4e divisie en wint bijna alles! Komen we aan bij Virgil Soeroredjo. Hij komt uit Suriname en speelde daar in de nationale selectie. Daarna is hij verhuisd naar Nederland en heeft hij hier in de eredivisie gespeeld. Sinds enkele jaren woont hij in Goes. En…niet helemaal onbelangrijk om te vermelden, hij heeft ook deelgenomen aan de Olympische Spelen! De volgende speler, die genoemd wordt is Cynthia Swaanen. Zij is vertrokken naar Brabant om in de 3e divisie te spelen. Door een blessure en zwangerschap heeft ze de laatste 2 jaar geen competitie gespeeld, maar ze is zeker op de weg terug! En dan nog, last but not least, Pieter Karman. De trots van Lewedorp mag natuurlijk niet ontbreken!

> Zeker de moeite waard dus om een kijkje te komen nemen in De Zandlôôper! <

Diezelfde middag willen we ook voor de bewoners van Lewedorp een toernooi organiseren! Ook voor hen zijn prijsjes beschikbaar! Dit “bewonerstoernooi” zal zijn van 15.00 – 17.00 uur. Ook hier is tussen de wedstrijdjes door ruimte om ook eens een shuttles te slaan. Oud leden zijn uiteraard zeer van harte welkom! Omdat we maar beschikken over één baan, is het handig om te weten hoeveel mensen we op deze dag kunnen verwachten. Geef je dus tijdig op of je aanwezig wilt zijn en of je met het toernooitje wilt meedoen of niet.

Opgeven kan bij één van onderstaande personen. Je bent van harte welkom en de koffie staat klaar! Ben je de 23e verhinderd en wil je toch graag eens een keertje badmintonnen? Dan ben je altijd welkom op de dinsdagavond vanaf 20:00 uur.

John Jansen
Keetenstraat 6 Lewedorp
Telefoon: 0113-613816

Max Joosse
Veersemeerstraat 30 Lewedorp
Telefoon: 0113-613160

We hopen op veel deelnemers, maar natuurlijk zijn er ook supporters nodig! Dus kom gerust een kijkje nemen!